Home Nieuws Overig nieuws Nieuw Leven voor gebruikt materiaal
Nieuw Leven voor gebruikt materiaal
Geschreven door Maarten Wiersma   
zaterdag, 09 juni 2012 14:41

Mijn invulling van C2C gebouwen is o.a. dat gebouwen eindeloos veranderbaar zijn. Het is niet meer houdbaar om de huidige niet flexibele gebouwen, die best 100++ jaar meekunnen plat te schuiven en vrolijk weer nieuw te bouwen. Dat betekent niet dat een gebouw eindeloos moet blijven bestaan. Dat houdt wel in dat een C2C gebouw netjes uit elkaar genomen kan worden. Vrijwel alle bouwmaterialen zijn dan op hetzefde niveau te hergebruiken.
Een van mijn stellingen is: Als je een idee hebt moet je het ook eerst zelf toetsen door het zelf te doen.
Ik vraag generaties na mij mijn materiaal opnieuw in te zetten, maar dat maak ik niet meer mee. Dat zou een mooi niet controleerbaar idee zijn.
Met mijn tuinhuis laat ik zien dat met gebruikt materiaal, zelfs totaal niet bedoeld voor dit doel, verantwoord een mooi gebouw gemaakt kan worden.
Behalve een vloer voor het tuinhuis, komt er een brug over de sloot en een geluidwerende wand, aansluitend aan het tuinhuis.
De oprit geeft te veel geluid, soms wel 89 dB op 24 meter afstand, verandering op korte termijn zit er niet in, daar hebben we niet zo veel zin in.
In mijn kantoor/werkplaats zit trouwens ook 80.000 kg opgewaardeerde  betonbalken als fundering. Dat waait niet weg.
Ik gebruik dus uitkomend en afgeschreven materiaal uit de weg- en waterbouw.
Het Azobe hardhout dat misschien wel 30 jaar geleden toegepast is als beschoeiing of draglineschot is nu in een geheel ander toepassing bruikbaar, en later weer herbruikbaar.
Zie foto's  


Dakspanten Hypparschaal

Laatst aangepast op zondag, 26 augustus 2012 09:04